Mini-pizza met geroosterde paprika, verse worst en waterkers
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Schenk het water in een kom en los het zout erin op. Meng er ca. 100 g bloem doorheen. Meng de gist door het papje. Meng er geleidelijk de overige bloem doorheen zonder te kneden. Voeg 3 el olie toe en kneed in ca. 10 minuten tot een glad en soepel deeg.
Laat het deeg in een met olie ingevette kom afgedekt met een vochtige theedoek op een warme plek 1-2 uur rijzen.
Blaker in de vlam van het fornuis de paprika’s rondom zwart. Laat afkoelen in een afgesloten plastic zakje. Pel en snipper de knoflook. Ontvel de paprika’s, maak ze schoon en snijd ze grof. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak er de knoflook en de paprika ca. 5 minuten in. Pureer en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de worst in plakjes. Verdeel het deeg op een met bloem bestoven werkblad in 10 porties. Dek af met een theedoek en laat minstens 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Leg het deeg op bakpapier en vorm met de hand dunne mini-pizza’s van het deeg.
Verdeel de paprikasaus en de worst over de pizza’s. Bestrooi met peper en bak ze in ca. 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Rasp de parmezaan over de pizza’s, verdeel de waterkers eroverheen en serveer direct.