Bereiding

1. Haal het vlees ca. 30 minuten van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

2. Roer de salie door de roomkaas. Breng op smaak met zout, peper en de citroenrasp.

3. Snijd iedere paprika in de lengte zo open dat hij één grote plak vormt. Bestrooi de lapjes vlees met zout en peper en bestrijk met de roomkaas. Leg op ieder lapje vlees een plakje parmaham, een plak paprika en een plak courgette. Snijd de ingrediënten eventueel bij zodat ze op de lapjes passen. Rol het vlees stevig op tot 4 minirollades en bind vast met het keukengaren.

4. Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak er de rollades rondom bruin in. Haal ze uit de pan en houd apart op een bord.

5. Fruit voor de saus in dezelfde pan de sjalot, de wortel en de bleekselderij 4-5 minuten. Voeg de knoflook en de ajvar toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de wijn en laat 4-5 minuten inkoken. Voeg de kruiden en de tomatenblokjes toe en leg de rollades terug in de saus. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat met een deksel schuin op de pan minstens 1 uur rustig stoven tot het vlees zacht is.

6. Haal de rollades uit de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verwijder het keukengaren, snijd de rollades in schuine plakjes en serveer met de saus. Lekker met aardappelpuree.

*Vraag de slager om het vlees plat te slaan of doe het zelf door de lapjes te bedekken met vershoudfolie en plat te slaan met een vleeshamer of een zware pan.

Per portie: ca. 519 kcal
59 g eiwit | 18 g vet | 15 g koolhydraten

Extra volle smaak

Lichaamsbeweging en vers gras geeft rundvlees een mooie vetmarmering die zorgt voor extra smaak. Wil je graag rundvlees dat in malse Ierse weilanden heeft gekuierd? Kijk bij je aankoop op de verpakking voor de herkomst van het vlees, vraag ernaar bij je slager of kijk voor verkrijgbaarheid op Irishbeef.nl

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter fotografie: Sander Damen Styling: Alexstyling