Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Misosoep met noedels, tofu en groente

Misosoep met noedels, tofu en groente

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Geen tijd? Geen probleem! Met dit snelle Japanse recept zet je in no-time een heerlijke misosoep op tafel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
3

Ingrediënten

Geen tijd? Geen probleem! Met dit snelle Japanse recept zet je in no-time een heerlijke misosoep op tafel.

Bereiding

  1. Breng het water aan de kook en voeg de gedroogde shiitake en de kombu toe. Neem van het vuur en laat trekken.

  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan, voeg de tofu toe en bak rondom krokant. Kook de wortel beetgaar in een pan water.

  3. Verhit de andere helft van de olie in een wok en roerbak de paksoi en de paddenstoelen erin. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

  4. Neem de shiitake en de kombu uit het water en verwerk ze in een ander gerecht. Breng de getrokken bouillon aan de kook en voeg de miso, de tofu, de groenten en de noedels toe. Verhit tot alles goed warm is.

  5. Verdeel de soep over kommen en garneer met het sesamzaad en de lente-ui.

Per portie: 793 kcal | 77 g koolhydraten | 42 g eiwit | 35 g vet

Fotografie en receptuur: Heske Knoppers

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)