Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C). Was de citroen en de sinaasappel met heet water en wrijf ze droog. Snijd de sinaasappel en ½ citroen in dunne schijfjes. Bedruppel de citrusschijfjes met 1 el olijfolie en meng goed. Verdeel de schijfjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de schijfjes ca. 15 minuten in de oven. Draai regelmatig om.
  2. Was de mizuna en laat hem goed uitlekken.  Rooster de pijnboompitten in een pan met 1 el olijfolie goudbruin. Blus af met het sap van ½ citroen en de honing. Laat afkoelen. Was de munt, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes.
  3. Neem de citrusschijfj es uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi met peper. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Pel de schil eraf en snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne plakjes. Verdeel de mizuna en de munt over borden. Duw de avocadoplakjes wat uit elkaar (dakpansgewijs) en leg steeds 1 avocadohelft op 1 bord. Verdeel de citrusschijfjes en het pijnboompittenmengsel eroverheen. Bedruppel met 2 el olijfolie en bestrooi met grof zeezout en zwarte peper. Verbrokkel er de geitenkaas overheen.

Per portie: ca. 437 kcal
10 g eiwit | 38 g vet | 9 g koolhydraten

*Mizuna is de Japanse variant van de raapsteel. Hij smaakt iets pittiger en is iets steviger. Voor deze salade kun je ook prima ‘gewone’ raapstelen gebruiken.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Janneke Duister Servies etc.: eigen collectie