Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
mizunasalade

Mizunasalade met geroosterde citrus en geitenkaas

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C). Was de citroen en de sinaasappel met heet water en wrijf ze droog. Snijd de sinaasappel en ½ citroen in dunne schijfjes. Bedruppel de citrusschijfjes met 1 el olijfolie en meng goed. Verdeel de schijfjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de schijfjes ca. 15 minuten in de oven. Draai regelmatig om.

  2. Was de mizuna en laat hem goed uitlekken.  Rooster de pijnboompitten in een pan met 1 el olijfolie goudbruin. Blus af met het sap van ½ citroen en de honing. Laat afkoelen. Was de munt, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes.

  3. Neem de citrusschijfj es uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi met peper. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Pel de schil eraf en snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne plakjes. Verdeel de mizuna en de munt over borden. Duw de avocadoplakjes wat uit elkaar (dakpansgewijs) en leg steeds 1 avocadohelft op 1 bord. Verdeel de citrusschijfjes en het pijnboompittenmengsel eroverheen. Bedruppel met 2 el olijfolie en bestrooi met grof zeezout en zwarte peper. Verbrokkel er de geitenkaas overheen.

Per portie: 437 kcal | 9 g koolhydraten | 10 g eiwit | 38 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Janneke Duister Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)