Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Mokka-ijs

Mokka-ijs

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de slagroom met de oploskoffie in een pan, maar laat de slagroom niet koken. Laat ca. 15 minuten trekken.

  2. Kluts de eidooiers met de suiker. Schenk de slagroom al roerend geleidelijk bij het eidooiermengsel. Verwarm het geheel al roerend tot 78°C en neem van het vuur. Zeef het mengsel, roer de espresso erdoorheen en laat het afkoelen. Plaats de mokkaroom afgedekt in de koelkast tot hij koud is.

  3. Maal de espressobonen in een vijzel of koffiemolentje fijn. Draai het ijsmengsel in de ijsmachine tot een smeuïg ijs. Meng op het laatst de gemalen espressobonen erdoorheen. Laat het ijs minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.

Per portie: 512 kcal | 30 g koolhydraten | 5 g eiwit | 41 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)