Bereiding

Zelf ijs maken is makkelijker dan misschien wel gedacht. Zo ook dit recept voor mokka-ijs. Heb je geen ijsmachine in huis? Lees dan snel onze tips: ijs maken zonder ijsmachine: zo doe je dat

  1. Verwarm de slagroom met de oploskoffie in een pan, maar laat de slagroom niet koken. Laat ca. 15 minuten trekken.
  2. Kluts de eidooiers met de suiker. Schenk de slagroom al roerend geleidelijk bij het eidooiermengsel. Verwarm het geheel al roerend tot 78°C en neem van het vuur. Zeef het mengsel, roer de espresso erdoorheen en laat het afkoelen. Plaats de mokkaroom afgedekt in de koelkast tot hij koud is.
  3. Maal de espressobonen in een vijzel of koffiemolentje fijn. Draai het ijsmengsel in de ijsmachine tot een smeuïg ijs. Meng op het laatst de gemalen espressobonen erdoorheen. Laat het ijs minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.

Per portie: ca. 512 kcal
5 g eiwit | 41 g vet | 30 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren