Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Mokkataartje

Mokkataartje

In samenwerking met Plate-It.
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • ca. 5 uur wachttijdca. 5 u. wachttijd

Advertentie

Aantal taarten
1

Ingrediënten

Voor de ganache

Voor decoratie

Benodigdheden

  • bakpapier
  • spuitzak van Plate-It
  • draaiplateau van Plate-It
  • off-set spatel van Plate-It
  • gekartelde scraper van Plate-It
Met zo’n prachtige chocoladetaart steel je al gauw de show, maar met de handige tools van Plate-It maak je er pas écht een kunstwerk van.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C/ hetelucht: 160°C). Verwarm 200 g boter, de basterdsuiker, de rietsuiker en een scheutje water in een steelpan op laag vuur tot de boter is gesmolten. Neem de pan van het vuur en roer het zelfrijzend bakmeel, de oploskoffie, een snuf zout, de eieren en de zure room erdoorheen. Meng tot een glad beslag.

  2. Vet twee ronde bakvormen (ca. 20 cm Ø) in en bekleed eventueel de bodem met bakpapier. Bestuif met bloem. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak de cakes in 25-30 minuten gaar in de oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake iets afkoelen en stort vervolgens op een rooster om verder af te koelen.

  3. Verwarm voor de ganache de room met het zout in een pannetje maar laat niet koken. Breek de chocolade in een kom en schenk de hete room eroverheen. Laat ca. 5 minuten staan. Roer het geheel goed door tot een gladde ganache. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  4. Klop de ganache tot hij luchtig en wat lichter van kleur is geworden. Vul de spuitzak met de ganache. Besprenkel beide cakes met wat koffielikeur of wat gezoete, afgekoelde koffie. Leg een van de cakes op het draaiplateau en bestrijk met een laagje ganache. Leg de tweede cake erop en druk lichtjes aan.

  5. Bestrijk de hele taart rondom met de ganache en maak glad met een off-set spatel. Maak met de gekartelde scraper een mooi patroon aan de zijkant van de taart door de scraper tegen de
    zijkant van de taart te houden en het draaiplateau rustig rond te draaien.

  6. Maak met de spuitzak een mooie spiraal boven op de taart door vanuit het midden te beginnen met spuiten en tegelijkertijd het plateau rustig rond te draaien. Laat de taart opstijven in de koelkast. Versier met mokkaboontjes en geraspte melkchocolade en cacaopoeder.

Per portie: 778 kcal | 87 g koolhydraten | 8 g eiwit | 42 g vet

Foto's en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)