Mokkataartje
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
ca. 5 uur wachttijdca. 5 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C/ hetelucht: 160°C). Verwarm 200 g boter, de basterdsuiker, de rietsuiker en een scheutje water in een steelpan op laag vuur tot de boter is gesmolten. Neem de pan van het vuur en roer het zelfrijzend bakmeel, de oploskoffie, een snuf zout, de eieren en de zure room erdoorheen. Meng tot een glad beslag.
Vet twee ronde bakvormen (ca. 20 cm Ø) in en bekleed eventueel de bodem met bakpapier. Bestuif met bloem. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak de cakes in 25-30 minuten gaar in de oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake iets afkoelen en stort vervolgens op een rooster om verder af te koelen.
Verwarm voor de ganache de room met het zout in een pannetje maar laat niet koken. Breek de chocolade in een kom en schenk de hete room eroverheen. Laat ca. 5 minuten staan. Roer het geheel goed door tot een gladde ganache. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de ganache tot hij luchtig en wat lichter van kleur is geworden. Vul de spuitzak met de ganache. Besprenkel beide cakes met wat koffielikeur of wat gezoete, afgekoelde koffie. Leg een van de cakes op het draaiplateau en bestrijk met een laagje ganache. Leg de tweede cake erop en druk lichtjes aan.
Bestrijk de hele taart rondom met de ganache en maak glad met een off-set spatel. Maak met de gekartelde scraper een mooi patroon aan de zijkant van de taart door de scraper tegen de
zijkant van de taart te houden en het draaiplateau rustig rond te draaien.Maak met de spuitzak een mooie spiraal boven op de taart door vanuit het midden te beginnen met spuiten en tegelijkertijd het plateau rustig rond te draaien. Laat de taart opstijven in de koelkast. Versier met mokkaboontjes en geraspte melkchocolade en cacaopoeder.