Molsla met radijs en balsamicodressing
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Spoel de radijsjes af en leg ze ca. 30 minuten in schoon, koud water. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Leg de plakken pancetta op een met bak papier beklede bakplaat. Bak de pancetta ca. 10 minuten in de oven. Neem het spek uit de oven en laat het afkoelen op keukenpapier.
Was de molsla en laat hem goed uitlekken. Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen. Maal het venkelzaad fijn in een vijzel. Laat de radijsjes uitlekken en halveer ze met de blaadjes er nog aan.
Meng de balsamico met de olijfolie en roer er het venkelzaad doorheen. Verdeel de radijsjes, de ui en de molsla over borden. Druppel er de dressing overheen en breng op smaak met zout en peper. Verdeel er de plakken pancetta overheen.