Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Mosterdkrieltjes met sjalot en tuinkers

Mosterdkrieltjes met sjalot en tuinkers

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Voor de salade

De zoete sjalotjes gaan goed samen met de scherpe mosterd. De pittige tuinkers maakt het geheel af.

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng de krieltjes met de grove en fijne mosterd, de sjalotjes en de olijfolie. Bestrooi met zout en peper. Verdeel het mengsel over een vel bakpapier. Vouw 2 zijden van het bakpapier naar elkaar toe en vouw enkele malen om zodat ze aan elkaar blijven zitten. Vouw nu de andere 2 randen enkele malen om zodat je een gesloten pakketje krijgt. Leg het pakketje op een bakplaat en zet ca. 30 minuten in de oven.

  2. 2. Klop intussen voor de salade de honing met het citroensap en de olijfolie. Meng de rucola en de tuinkers vlak voor het serveren met de dressing. Neem de papillot-te uit de oven en leg hem op een serveerschaal. Open het pakket aan tafel en geef er de salade bij.

Per portie: 331 kcal | 38 g koolhydraten | 6 g eiwit | 16 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)