Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
moussaka

Moussaka

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de aubergines en verwijder het steeltje. Snijd de aubergines in dikke plakken en bestrooi ze met wat zout. Laat ca. 30 minuten uitlekken in een vergiet.

  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 2 el olie in een pan en fruit er de ui en de knoflook ca. 2 minuten in. Voeg het lamsgehakt toe en bak ca. 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 15-20 minuten rustig koken. Was de oregano, pluk de blaadjes van de takjes en hak ze fijn. Meng de oregano en de kaneelpoeder door het gehakt en breng op smaak met zout en peper.

  3. Spoel de aubergines af met koud water en dep ze goed droog met een schone theedoek. Bak de plakken aubergine aan beide zijden portiegewijs in een ruime laag olie licht goudbruin. Laat de aubergine uitlekken op keukenpapier.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de aubergineplakken dakpansgewijs op de bodem. Verdeel een beetje van het gehaktmengsel over de aubergine. Herhaal tot de aubergine en het gehakt op zijn.

  5. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem doorheen. Verhit op laag vuur tot de bloem zanderig aanvoelt en de roux loslaat van de bodem. Neem van het vuur en laat kort afkoelen. Voeg met een garde al roerend de melk toe en roer het mengsel goed glad.

  6. Breng de saus al roerend rustig aan de kook en kook ca. 2 minuten op laag vuur. Rasp de parmezaan. Roer de eidooier door de saus. Breng de saus op smaak met zout, peper, nootmuskaat en de geraspte parmezaan. Verdeel de saus over de aubergines. Bestrooi met de geraspte belegen kaas en bak het geheel 35-40 minuten in de oven.

Per portie: 739 kcal | 31 g koolhydraten | 46 g eiwit | 46 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)