
Mueslirepen met witte chocolade en aalbessen
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Breng 6 el water met de honing en de suiker aan de kook. Hak de noten grof. Meng de noten, de havermout, de cornflakes en de rozijnen door het honingmengsel en kneed tot een samenhangend geheel. Druk het mengsel glad in een met bakpapier beklede bakplaat en bak het ca. 10 minuten in de oven.
Neem de mueslikoek uit de oven en laat hem ca. 5 minuten afkoelen. Snijd hem in repen van ca. 8×3 cm. Laat helemaal afkoelen.
Was de aalbessen en laat ze goed uitlekken. Pluk de bessen voorzichtig van de takjes. Smelt de chocolade au bain-marie en strijk hem over de mueslirepen. Druk de bessen voorzichtig in de chocolade. Laat de repen afkoelen tot de chocolade gestold is.