
Muffins met zomerfruit en crumble
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C) en doe de muffinvormpjes in het bakblik. Klop met een handmixer 100 g boter met de suiker romig tot het licht en luchtig is. Voeg de eieren toe, klop ca. 1 minuut en meng de yoghurt, de vanille en de melk erdoorheen. Meng in een andere kom 250 g bloem met het bakpoeder, de baksoda en ¼ tl zout en roer het daarna door de droge ingrediënten.
Schep 2 el beslag in elk muffinvormpje. Duw voorzichtig 2 frambozen in 4 vormpjes, 2-3 blauwe bessen in 4 andere vormpjes en ten slotte een grote el gehakte perzik in de 4 overige vormpjes. Verdeel de rest van het beslag over de vormpjes om het fruit te bedekken. Decoreer met het overige fruit en gebruik hetzelfde fruit als in de vormpjes zit.
Meng met je vingers 50 g bloem en 25 g boter tot een kruimelig mengsel en roer de Demerarasuiker erdoorheen. Bestrooi elke muffin met wat van het kruimeldeeg en bak 22-25 minuten, tot de muffins gerezen en goudbruin zijn en een satéprikker er schoon uit komt.
Laat ca. 10 minuten in het bakblik afkoelen en leg de muffins dan voorzichtig op een rooster om helemaal af te koelen. De muffins blijven in een luchtdichte bak tot drie dagen goed.