Bereiding

  1. Klop voor het deeg het ei in de mengkom van een staande mixer met een garde los. Voeg de overige ingrediënten voor het deeg toe en kneed met de mixer met deeghaak op middelhoge snelheid in 6-7 minuten tot een soepel en elastisch deeg; je kunt het deeg natuurlijk ook met de hand kneden. Het deeg is goed als je het uittrekt en je er een dun vliesje van kunt trekken.
  2. Leg het deeg in een met olijfolie ingevette kom, dek af met plasticfolie en laat 60 minuten rijzen. Na het rijzen voelt het deeg droog en zijdeachtig aan en is het in volume verdubbeld.
  3. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan. Plaats de convEGGtor, de Stainless Steel Grid en de Baking Stone. Verhit tot een temperatuur van 240°C.
  4. Verdeel intussen het deeg in 4 bolletjes van ca. 110 g per stuk en bol ze op. Rol de bolletjes op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot cirkels van 4-5 mm dik en een doorsnede van ca. 20 cm. Leg 2 deegcirkels op de Baking Stone en sluit het deksel van de Big Green Egg. Bak de naan in 6-8 minuten gaar en licht goudbruin; keer ze eventueel halverwege de baktijd om. Smelt intussen voor de topping de geklaarde boter. Pel de knoflook en hak de teentjes fijn. Pluk de blaadjes van de takjes koriander en snijd ze fijn.
  5. Neem de naan uit de EGG en laat ze op een rooster afkoelen. Bestrijk ze intussen met de helft van de geklaarde boter en bestrooi met de helft van de knoflook en de helft van de koriander. Bak de overige naan op dezelfde manier in de Big Green Egg.

Per stuk: ca. 500 kcal
11 g eiwit | 29 g vet | 47 g koolhydraten

Fotografie: Sven ter Heide