Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Naan

Naan

In samenwerking met Big Green Egg
  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Voor het deeg

Voor de topping

Naan is een heerlijk platbrood, vooral bekend uit de Indiase keuken. Dit flatbread kun je ook heel makkelijk in de Big Green Egg bakken. Zelfgemaakt is tenslotte het allerlekkerst en zeker als je dit in je kamado doet. Het deeg van naan hoeft maar één keer te rijzen en het bakken duurt niet lang, waardoor het relatief snel klaar is. Ideaal voor een last minute party!

Bereiding

  1. Klop voor het deeg het ei in de mengkom van een staande mixer met een garde los. Voeg de overige ingrediënten voor het deeg toe en kneed met de mixer met deeghaak op middelhoge snelheid in 6-7 minuten tot een soepel en elastisch deeg; je kunt het deeg natuurlijk ook met de hand kneden. Het deeg is goed als je het uittrekt en je er een dun vliesje van kunt trekken.

  2. Leg het deeg in een met olijfolie ingevette kom, dek af met plasticfolie en laat 60 minuten rijzen. Na het rijzen voelt het deeg droog en zijdeachtig aan en is het in volume verdubbeld.

  3. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan. Plaats de convEGGtor, de Stainless Steel Grid en de Baking Stone. Verhit tot een temperatuur van 240°C.

  4. Verdeel intussen het deeg in 4 bolletjes van ca. 110 g per stuk en bol ze op. Rol de bolletjes op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot cirkels van 4-5 mm dik en een doorsnede van ca. 20 cm. Leg 2 deegcirkels op de Baking Stone en sluit het deksel van de Big Green Egg. Bak de naan in 6-8 minuten gaar en licht goudbruin; keer ze eventueel halverwege de baktijd om. Smelt intussen voor de topping de geklaarde boter. Pel de knoflook en hak de teentjes fijn. Pluk de blaadjes van de takjes koriander en snijd ze fijn.

  5. Neem de naan uit de EGG en laat ze op een rooster afkoelen. Bestrijk ze intussen met de helft van de geklaarde boter en bestrooi met de helft van de knoflook en de helft van de koriander. Bak de overige naan op dezelfde manier in de Big Green Egg.

Per portie: 500 kcal | 47 g koolhydraten | 11 g eiwit | 29 g vet

Fotografie: Sven ter Heide

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)