Bereiding

1. Meng voor de naanbroodjes in een kom de yoghurt met 350 g bakmeel, het bakpoeder en het zout. Kneed het kort tot een deeg. Laat afgedekt ca. 30 minuten rusten.

2. Meng de ingrediënten voor de kofta met wat zout en peper met de pulseerknop in een keukenmachine door elkaar. Vorm 20 viskoekjes van het mengsel en zet ca. 20 minuten in de koelkast.

3. Meng de ingrediënten voor de chutney door elkaar, breng op smaak met zout en peper en laat afgedekt op kamertemperatuur rusten. Meng de ingrediënten voor de raita door elkaar in een keuken machine en breng op smaak met zout en peper.

4. Verdeel het deeg voor de naanbroodjes in 4 delen en rol de stukken op een met bloem bestoven werkblad uit tot cirkels van 21-22 cm Ø. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bestrijk een deegcirkel licht met olie, leg hem in de pan en bak hem 2-3 minuten aan beide zij den tot hij opzwelt en goudbruin kleurt. Bestrijk met boter en bestrooi met sesamzaad. Wikkel het naanbroodje in aluminiumfolie en houd warm in de oven op lage temperatuur. Bak op dezelfde manier de overige naanbroodjes.

5. Verhit voor de kofta een scheutje olie in een koekenpan en bak de viskoekjes in 3-4 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.

6. Verdeel de kofta over de naanbroodjes en schep de chutney en de raita eroverheen.

Per portie: ca. 718 kcal
41 g eiwit | 20 g vet | 90 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe, Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Katy Greenwood