Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Naanbrood met pittige kip en doperwten

Naan met pittige kip en doperwten

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng in een kom de currypasta met 1 el yoghurt. Meng de kip erdoorheen en laat ca. 10 minuten trekken.

  2. Meng in een andere kom de overige yoghurt met de kurkuma en de muntsaus.

  3. Meng in een andere kom de doperwten, de lente-ui, de muntblaadjes, de rode peper, de arachide olie, het citroensap, zout en peper.

  4. Verwarm de naan in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gril de kip onder een hete grill in de oven tot hij een beetje geblakerd is en goed heet.

  5. Verdeel de naan over 2 borden en bestrijk ze met de mango chutney. Verdeel de kip, de rode ui, de tomaat en het doperwtenmengsel eroverheen. Druppel de muntyoghurt eroverheen en serveer.

*Zelf muntsaus maken? Hak de blaadjes van een bosje munt met een snufje zout fijn. Doe in een kom met 1 el suiker en schenk er 4 el kokend water bij. Roer door en laat afkoelen. Roer er 4 el wittewijnazijn doorheen.

Per portie: 835 kcal | 103 g koolhydraten | 56 g eiwit | 20 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Kris Kirkham Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Amber de Florio

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)