Bereiding
- Snijd de nectarines aan de onderkant kruislings in, doe ze in een grote, hittebestendige kom en schenk er kokend water overheen. Laat ca. 1 minuut staan, giet af en verwijder de schil met
een scherp mesje. Ontpit de nectarines en snijd het vruchtvlees in stukjes. - Doe de nectarines met alle overige ingrediënten en 200 ml water in een pan en breng aan de kook. Kook 35-45 minuten op middelhoog vuur zonder deksel tot het mengsel ingedikt is tot
een jam-achtige substantie. Roer regelmatig door. - Schenk de hete chutney in de gesteriliseerde pot, sluit de pot goed af en laat afkoelen. Bewaar de ongeopende pot tot 6 maanden op een koele, donkere plaats. Na openen blijft de chutney
ca. 1 maand goed als je hem in de koelkast bewaart en altijd een schone lepel gebruikt.
Per eetlepel: ca. 29 kcal
0 g eiwit | 0 g vet | 7 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Jonathan Gregson Styling: Agathé Gits Foodstyling: Benjamina Ebuehi