Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Nectarine-gemberchutney

Nectarine-gemberchutney

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • 45 minuten wachttijd45 min. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de nectarines aan de onderkant kruislings in, doe ze in een grote, hittebestendige kom en schenk er kokend water overheen. Laat ca. 1 minuut staan, giet af en verwijder de schil met
    een scherp mesje. Ontpit de nectarines en snijd het vruchtvlees in stukjes.

  2. Doe de nectarines met alle overige ingrediënten en 200 ml water in een pan en breng aan de kook. Kook 35-45 minuten op middelhoog vuur zonder deksel tot het mengsel ingedikt is tot
    een jam-achtige substantie. Roer regelmatig door.

  3. Schenk de hete chutney in de gesteriliseerde pot, sluit de pot goed af en laat afkoelen. Bewaar de ongeopende pot tot 6 maanden op een koele, donkere plaats. Na openen blijft de chutney
    ca. 1 maand goed als je hem in de koelkast bewaart en altijd een schone lepel gebruikt.

Per portie: 29 kcal | 7 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Jonathan Gregson Styling: Agathé Gits Foodstyling: Benjamina Ebuehi

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)