Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
nectarinetaart

Nectarinetaartje

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg de vellen gedeeltelijk over elkaar heen en druk ze bij de randen goed aan zodat je een groot vierkant krijgt. Prik er met een vork overal gaatjes in behalve aan de rand.

  2. 2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd de nectarines in dunne partjes. Leg ze op het bladerdeeg maar houd de randen vrij. Bestrooi met de bosbessen, 4 el suiker en 2 el boter in kleine stukjes.

  3. 3. Vouw de randen van het bladerdeeg over het fruit. Klop het ei los en strijk het over de randen. Bak de taart ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven. Serveer eventueel met slagroom.

Per portie: 347 kcal | 38 g koolhydraten | 5 g eiwit | 20 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)