Bereiding

  1. Was voor de sushirijst de rijst met koud water. Hiermee spoel je het overtollige zetmeel weg en voorkom je dat de rijst gaat klonteren.
  2. Doe de rijst in het water en breng aan de kook. Laat ca. 10 minuten op middellaag vuur koken met het deksel op de pan. Haal de pan van het vuur en laat de rijst met het deksel erop nog ca. 15 minuten staan. Haal het deksel van de pan en roer de rijstazijn door de rijst. Zet de rijst opzij en laat wat afkoelen.
  3. Kneed rechthoekige rijstrolletjes van 1½ x 3 cm en leg deze op een schaal.
  4. Meng voor de kabayakisaus in een steelpannetje de mirin, rietsuiker en ají amarillopasta op middellaag vuur en roer tot de suiker opgelost is.
  5. Voeg de sojasaus toe en laat de kabayakisaus op middelhoog vuur indikken tot het honingachtig van structuur is. Laat afkoelen.
  6. Marineer de gerookte forel 5 minuten in de saus. Knip lintjes van het norivel.
  7. Leg op elk stukje rijst een stukje forel en druppel de kabayakisaus er overheen.
  8. Bind om elk stukje een lintje van nori. Leg de nigiri op het groene shisoblad. Garneer met een dot haringeitjes en het kruid.

*Shiso is het heldergroene, gekartelde, hartvormige blad van de perilla plant. Die is familie van de munt en hij is vooral bekend uit de Japanse keuken. Hij is pittig en citrusachtig fris van smaak. Er is ook paarse shiso te koop. Deze heeft een soortgelijke smaak als de groene variant. Je koopt shiso bij sommige toko’s of online.

Cocina Nikkei

Uit het boek:

Cocina Nikkei
€29,99