Bereiding

Met wat fruit, eieren, boter en melk uit eigen voorraad tover je oude sneetjes brood om tot een heerlijke bread pudding. Goed nieuws: laat de JetChef 6th Sense combimagnetron van Whirlpool het werk voor je doen en de pudding is drie keer sneller klaar dan in een gewone oven.
De JetChef beschikt over drie warmtebronnen: microgolven voor het verwarmen, een quartzgrill voor het bruinen van bovenaf en een crispplaat voor het bruinen van onderaf. Hierdoor wordt alles wat je maakt heerlijk krokant van buiten en mals van binnen. Dankzij de 6th Sense-technologie kiest de oven zelf het juiste programma voor de bereiding van je gerecht. Of je ingrediënten nu rauw, bevroren of vers zijn, het aparaat kiest zelf de optimale instellingen. Zo staat er in 18 minuten een knapperige quiche op tafel, binnen 10 minuten een luchtige cake en al in 7 minuten een krokante pizza. Deze maand een onweerstaanbaar zoet recept, waarmee je ook nog eens kookt met restjes en producten uit je eigen voorraad. Oud brood weggooien? Dat doe je nooit meer als je van deze pudding geproefd hebt. En no stress: dit waanzinnige nagerecht staat in 25 minuten op tafel! Het resultaat van een traditionele oven, maar dan veel sneller.

  1. Besmeer het brood eerst met de boter en daarna met de jam. Kluts de eieren met de melk, de suiker en een snuf zout. Maak het fruit schoon en verdeel het in gelijke stukken.
  2. Verdeel het brood en het fruit om en om over de crisp-schaal. Schenk het eiermengsel eroverheen. Stel de Jet-chef in op de crispfunctie en bak de bread pudding in ca. 8-10 minuten goudbruin en gaar.
  3. Neem de breadpudding uit de Jet-chef en laat kort afkoelen. Bestuif evt. met poedersuiker en serveer er de clotted cream bij.

4
5