Bereiding

Kramp in je arm van het deeg kneden? Niet bij deze no-kneadbroodjes!

  1. Begin een avond van tevoren. Meng in een grote kom de bloem met de gist en 1 tl zout. Voeg 500 ml water toe en meng alles door elkaar. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg minimaal 12 uur rijzen.
  2. Plaats een bakplaat in de oven. Verwarm de oven voor (elektrisch: 275°C / hetelucht: 250°C). Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad en vouw het 3 keer dubbel. Snijd het deeg met een mes in 4 stukken. Leg het deeg met de vouw naar beneden op een met bloem bestoven theedoek. Laat ca. 10 minuten rusten.
  3. Neem de bakplaat uit de oven en stort het deeg met behulp van de doek op de bakplaat. Bak de broodjes 20-25 minuten in de oven.
  4. Maak de bleekselderij schoon en snijd hem klein. Schrap de wortel, was hem en rasp hem grof. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Hak de augurken grof en meng ze met de bleekselderij, de wortel, de lente-uitjes en ½ tl zout. Laat de groenten ca. 1 uur uitlekken in een vergiet.
  5. Knijp de groenten, evt. met behulp van een schone theedoek, goed uit en doe ze in een kom. Meng er de kwark en de mayonaise doorheen. Breng op smaak met zout, peper en de azijn. Snijd de ijsbergsla in zeer dunne reepjes. Snijd de broodjes open en beleg ze rijkelijk met de groentespread en de ijsbergsla.

Foto’s: Stephan van Raay, Food styling & receptuur: Willem van Santen, Styling: Willemijn van der Kamp