Bereiding
1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Smelt de pure chocolade met 100 g boter au bain-marie. Klop 3 eieren met de suiker en een snufje zout schuimig. Spatel eerst 50 g bloem en vervolgens de gesmolten chocolade voorzichtig door het eimengsel.
2 Vet 4 ovenvaste vormpjes in met boter en verdeel het beslag erover. Verdeel de witte chocolade in 4 stukken. Druk in het midden van elk vormpje een stuk witte chocolade in het beslag.
3 Bak de soufflés 10-15 minuten in de oven. Ze mogen in het midden nog licht vloeibaar zijn. Dien op in de vormpjes.
No-stress: bereid stap 1 en 2 van dit recept vast voor. Dit kan al een dag van tevoren. Zet de bakjes afgedekt in de koelkast.
Fan van chocolade? Probeer ook ons recept voor Chocoladeshortbread met Baileys!
Foto: Stephan van Raay (F&L)