Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Noedels met gepofte kerstomaten en sojaspek

Noedels met gepofte kerstomaten en sojaspek

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Leg de tomaten in een ovenschaal en druppel er 1 el olijfolie overheen. Bestrooi ze met grof zeezout en peper. Pof de tomaten in ca. 15 minuten in de oven.

  2. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Snijd de speklappen in dunne reepjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekreepjes ca. 5 minuten op hoog vuur. Blus af met de sojasaus.

  3. Hak de basilicum grof. Giet de noedels af en laat ze goed uitlekken. Meng 1 el olijfolie, de spekreepjes en de helft van de basilicum door de noedels. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de gepofte tomaten over de noedels en strooi er de overgebleven basilicum overheen.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Eigen collectie, Subba

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)