Noedels met gepofte kerstomaten en sojaspek
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Leg de tomaten in een ovenschaal en druppel er 1 el olijfolie overheen. Bestrooi ze met grof zeezout en peper. Pof de tomaten in ca. 15 minuten in de oven.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Snijd de speklappen in dunne reepjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekreepjes ca. 5 minuten op hoog vuur. Blus af met de sojasaus.
Hak de basilicum grof. Giet de noedels af en laat ze goed uitlekken. Meng 1 el olijfolie, de spekreepjes en de helft van de basilicum door de noedels. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de gepofte tomaten over de noedels en strooi er de overgebleven basilicum overheen.