Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Noedels met gestoomde aubergine, vega gehakt en pepers

Noedels met gestoomde aubergine, vega gehakt en pepers

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de aubergines in de lengte in kwarten. Leg de aubergine in het stoommandje en zet het met het deksel erop boven een pan met kokend water. Stoom de aubergine in ca. 25 minuten zacht en gaar.

  2. Verhit de olie in een bakpan en bak er het vega gehakt op middelhoog vuur in ca. 10 minuten goudbruin en knapperig in. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Zet het vuur onder het gehakt laag en voeg de hoisinsaus, de sojasaus en de rijstazijn toe. Snijd de gestoomde aubergine in kleinere blokjes en meng ze door het gehakt. Giet de noedels af en meng ze met het gehaktmengsel. Verdeel over de kommen en strooi er wat fijngesneden bosui en reepjes ingemaakte peper overheen.

Per portie: 495 kcal | 66 g koolhydraten | 28 g eiwit | 12 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)