Lees verder onder de advertentie
Noedelsalade met eend en bloedsinaasappel
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Leg de eendenbouten in een ovenschaal, bestrooi met het vijfkruidenpoeder en wrijf het goed in de huid en het vlees. Bestrooi rondom met zout en peper. Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 40 minuten in de oven tot het vlees heel zacht is en makkelijk van het bot loslaat. Verhoog de oventemperatuur (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C), verwijder het folie en rooster de eend nog 15-20 minuten tot de huid goudbruin en knapperig is.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Knijp 1 bloedsinaasappel uit in een kleine kom. Klop de rode peper, de gember, de knoflook, de sesamolie en de azijn erdoorheen en breng op smaak met sojasaus.
Doe de noedels in een grote kom met de taugé, de radijsjes, de lente-ui en ¾ van de dressing en hussel alles door elkaar. Snijd de overige sinaasappel in partjes en meng samen met het vrijgekomen sap door de salade. Trek het vlees van het bot en in stukjes en meng het samen met de verse kruiden door de salade. Verdeel de salade over 2 borden en besprenkel met de overige dressing.
Lees verder onder de advertentie