
Nonnevotten
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Bereiding
Doe alle ingrediĆ«ntenĀ voor de nonnevottenĀ in de keukenmachine, houd wat melk achter. Zet de keukenmachine aan in de eerste versnelling voor ca. 5 minuten. Kijk of er nog water aan moet worden toegevoegd. Het moet een soepel deegje worden. Zet de machine na ca. 5 minuten in de tweede versnelling.
Neem een stukje deeg en trek dit voorzichtig uit elkaar. Als er een dun vliesje ontstaat met een egale kleur dan is het deeg goed. Neem het deeg uit de keukenmachine, maak er een bol van en leg het onder een theedoek. Laat het deegstuk minimaal 30 minuten rijzen. Druk na 30 minuten het deegstuk plat en vorm opnieuw een bol. Laat het deeg wederom 30 minuten rijzen.
Verdeel het deegstuk in 20 gelijke stukjes. Een stukje weegt ca. 65 gram. Bol vervolgens alle stukjes op en laat de deegstukjes even rusten. Rol de bolletjes uit tot lange deegstrengels van ca. 30 cm lang. Een tip hierbij is om het uitrollen in twee stappen te doen.
Knoop de uiteindes aan elkaar tot een krakelingvorm. Laat de deegstukken ca. 20 minuten rijzen op een ingestrooide theedoek. Verhit arachideolie in een ruime pan of frituur tot ca. 180Ā°C. Laat de nonnevotten voorzichtig in de hete olie glijden en bak aan beide zijden tot ze goudbruin zijn.
MengĀ voor de afwerkingĀ royaal suiker en kaneel in een grote kom. Rol de nog hete nonnevotten direct door de kaneelsuiker. Laat de nonnevotten op een stuk keukenpapier uitlekken en afkoelen.