Noodles met kipsaté
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Week 4 houten spiesen ca. 20 minuten in warm water. Meng de helft van de sjalotjes met de koriander, de komijn, de kurkuma, 1 el vissaus en de pindakaas. Voeg 3 el kokend water toe om een gladde saus te maken. Meng het geheel door de kipblokjes en laat minstens 15 minuten marineren.
Halveer voor de salade de komkommer in de lengte. Schep met een theelepel de zaadlijsten uit de komkommer en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Meng in een kom het limoensap, de suiker, de rode peper, 1 el vissaus en de overige sjalotjes tot de suiker is opgelost. Meng de dressing met de radijsjes, de komkommer en de munt.
Rijg aan iedere houten spies 3-4 stukken kip. Gril de kip ca. 6 minuten aan elke zijde. Bestrijk de kip tijdens het grillen af en toe met de marinade. Meng de gekookte eiermie door de salade. Verdeel de salade over 2 borden en leg de spiesen erbovenop.