Nordic stoofschotel met bier, jeneverbes en Pulled Oats
Gemiddeld
Advertentie
Bereiding
Verhit 2 el olie in een ruime pan en fruit er de ui en de winterpeen ca. 5 minuten in. Voeg de bloem, de jeneverbessen, de kruidnagels en de laurierblaadjes toe en fruit nog ca. 2 minuten. Blus af met het bier. Voeg het bouillonblokje toe en laat de saus op matig vuur ca. 30 minuten inkoken. Roer de appelstroop erdoorheen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C/ hete lucht: 175°C). Was de aardappels, prik ze rondom in met een mesje en wrijf ze in met 1 el olijfolie. Bestrooi met zout en peper en verpak de aard appels per stuk in aluminiumfolie. Pof de
aardappels ca. 50 minuten in de oven.Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak er de Pulled Oats en de sjalotjes op hoog vuur ca. 3 minuten in. Breng op smaak met zout en peper. Schep wat van de biersaus erbij en verwarm kort door.
Pak de aardappels uit de folie en snijd ze doormidden. Strooi er royaal gehakte kruiden overheen. Meng de Pulled Oats en de zilveruitjes door de rest van de saus en serveer direct met de gepofte aardappels.