Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Noten-ricottacake

Noten-ricottacake

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Rooster de noten in een droge pan goudbruin. Hak de noten grof. Splits de eieren. Klop de boter met de suiker romig en meng er de ricotta, de eidooiers en de citroenschil doorheen.

  2. 2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het botermengsel. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en meng erdoorheen. Roer de noten door het beslag en doe het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cake- of tulbandvorm.

  3. 3. Bak de cake ca. 50 minuten in de oven. Neem de cake uit de oven en laat hem ca. 10 minuten afkoelen. Stort hem uit de vorm en laat verder op een rooster afkoelen.

Per portie: 379 kcal | 27 g koolhydraten | 9 g eiwit | 26 g vet

Foto’s: Rob Kerkvliet (F&L) Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)