Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Cover voor Notengranola met gepofte quinoa

Notengranola met gepofte quinoa

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Dit recept past perfect bij een gezond ontbijt en is ook nog eens lekker voedzaam door de toevoeging van quinoa. Lekker, gezond én ook nog eens snel klaar! Is het al tijd om te ontbijten?

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Dit recept past perfect bij een gezond ontbijt en is ook nog eens lekker voedzaam door de toevoeging van quinoa. Lekker, gezond én ook nog eens snel klaar! Is het al tijd om te ontbijten?

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C/ hetelucht: 180°C). Meng de walnoten, de pistachenoten, de amandelen, het lijnzaad en de pompoenpitten met de honing. Verdeel het notenmengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster het geheel 12-14 minuten in de oven tot de noten en zaden knapperig zijn.

  2. Verhit een braadpan op hoog vuur. Strooi er de quinoa in, doe het deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de quinoa poffen, schud de pan tijdens het poffen regelmatig. Neem de pan van het vuur als je de quinoa niet meer hoort poffen. Roer de quinoa door de notengranola en serveer bijvoorbeeld met yoghurt en fruit.

© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)