Bereiding

Werd quinoa voorheen altijd in Bolivia en Peru geteeld, sinds kort gaat het oergraan internationaal en wel in ons eigen Nederland. Onder de naam Lola Quinoa vind je de op Nederlandse akkers geteelde quinoa in het schap.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C/ hetelucht: 180°C). Meng de walnoten, de pistachenoten, de amandelen, het lijnzaad en de pompoenpitten met de honing. Verdeel het notenmengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster het geheel 12-14 minuten in de oven tot de noten en zaden knapperig zijn.
  2. Verhit een braadpan op hoog vuur. Strooi er de quinoa in, doe het deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de quinoa poffen, schud de pan tijdens het poffen regelmatig. Neem de pan van het vuur als je de quinoa niet meer hoort poffen. Roer de quinoa door de notengranola en serveer bijvoorbeeld met yoghurt en fruit.

© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp