Bereiding

  1. Meng de suiker, de maissiroop, 80 ml water en de boter in een grote steelpan met dikke bodem. Zet de rest van de ingrediënten klaar en bekleed alvast een bakplaat met bakpapier.
  2. Breng het suikermengsel aan de kook tot 116°C. Gebruik hiervoor een suikerthermometer. Voeg de pinda’s toe en roer voorzichtig door elkaar. Laat het geheel verder doorkoken tot 148°C.
  3. Draai het vuur uit en voeg de vanille toe. Roer kort door elkaar. Voeg de baksoda toe en roer met een garde erdoorheen. Let op: door de baksoda neemt het volume van de nougatine toe, pas op voor hete spetters.
  4. Giet de nougatine op de met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het mooi door een paar keer met de bakplaat op het aanrecht te tikken of de plaat heen en weer te bewegen. Gebruik geen lepel hiervoor; dat verandert de structuur van je nougatine. Bestrooi met zeezoutvlokken en laat de nougatine goed afkoelen en uitharden.
  5. Breek of snijd de nougatine in stukken. Verpak ze in een luchtdichte trommel of maak er mooie pakketjes van om uit te delen. Luchtdicht verpakt is de nougatine ca. 2 maanden houdbaar.

Per stuk (20): ca. 136 kcal
2 g eiwit | 6 g vet | 19 g koolhydraten

Recept van Inge: “Ik hou van de combinatie zoet en zout. Op mijn blog www.knoeienmetinge.nl of mijn Instagram @knoeienmetinge.nl vind je meerdere recepten waarbij zoet en zout samenkomen.”