Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Öcce

Öcce (groentefritters)

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 15 minuten wachttijd15 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Verder nodig

Karsu: "Er was een tijd dat mijn ouders het echt niet breed hadden. Ik heb dat heel bewust meegemaakt als puber. Misschien schaamde ik me er destijds voor, maar nu ben ik juist heel dankbaar dat ik dat heb mogen meemaken. Ik begrijp nu veel meer de waarde van iets en weet me prima te redden met weinig financiële middelen. Ik heb dan ook zelden echt gedacht dat we weinig te spenderen hadden. Al kan ik me die middag in de Efteling nog wel goed voor de geest halen. Mam had met kortingsbonnen van de supermarkt kaarten gehaald, maar ze had niet nog een paar euro’s extra om daar een patatje te kopen. Om ons dat pijnlijke moment te besparen, vertelde ze dat wij uitverkoren waren om te picknicken in de Efteling, waarop we met een zelf meegebracht kleedje midden op een grasveldje tussen de attracties gingen zitten. Ze pakte uit een doosje öcce die ze diezelfde ochtend had klaargemaakt. Ik zal die smaak nooit vergeten, het was zo lekker dat het me deed vergeten dat wijzelf op een attractie leken. Boeie! Wij hadden lekker de öcce van mam, beter dat het patatje van de Efteling! Haha."

Bereiding

  1. Rasp de courgettes in een kom. Doe er een beetje zout bij en laat minimaal 15 minuten staan. Wring dan met je handen het vocht eruit. Maal de paprika, ui en peterselie grof in een keukenmachine. Schep alles in een kom en voeg de eieren erbij. Doe dan de bloem, pul biber en het zout erbij en meng tot een beslag.

  2. Verhit een laagje arachideolie van 2 cm in een grote koekenpan. Vorm met behulp van een eetlepel koekjes van het beslag en bak ze in de olie goudbruin aan beide kanten. Laat de groentefritters uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot het beslag op is.

Foto: Elvan Ünlü

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Karsu’s Kitchen

€ 34,99
Karsu's kitchen