
Octopussalade met olijven en rode ui
Uitdagend
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Bereiding
Pel de ui en snijd hem in stukken. Breng in een grote pan ca. 3,5 l water met flink wat zout, de ui en de laurierblaadjes aan de kook. Voeg de octopus toe en breng het water op laag vuur weer aan de kook. Leg een deksel op de pan. Kook de octopus in 30-40 minuten op laag vuur gaar.
Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Spoel de kidneybonen in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken. Pel de rode ui en snijd hem in zeer dunne ringen.
Neem de pan van het vuur en laat de octopus ca. 10 minuten in het water liggen. Leg de octopus op een schaal en laat ca. 10 minuten afkoelen. Snijd de tentakels in stukken en doe ze in een grote kom met de olijven, de rode ui, de kidneybonen, de peterselie, de olijfolie en het citroensap. Schud alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.