Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
hoe open je oesters

Oesters met sjalottenvinaigrette

  • Eenvoudig

Verse oesters hebben eigenlijk niets nodig. Maar wanneer je oesters toch een klassieke touch wilt geven, gebruik dan deze sjalottenvinaigrette.

Lees verder onder de advertentie

Aantal oesters
6

Ingrediënten

Verse oesters hebben eigenlijk niets nodig. Maar wanneer je oesters toch een klassieke touch wilt geven, gebruik dan deze sjalottenvinaigrette.
Tip
Wist je dat je ook zelf oesters kan rapen in Zeeland? Zeker een tip om eens te doen, het geeft je een onvergetelijke dag.

Bereiding

  1. Snijd de sjalot ragfijn en schep de sjalot in een oesterschep. Schenk de rodewijnazijn erbij tot de sjalotjes net onder staan.

  2. Serveer de oesters koud, met de sjalottenvinaigrette en de citroenpartjes er los bij om naar smaak wat sjalottenvinaigrette of een kneepje citroen toe te kunnen voegen.

Serveertip
Deze oesters serveer je mooi in een oesterschelp.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (43 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!