Oesters & zoetzure chili’s
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Snijd een dag van tevoren de pepers in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de pepers en dep ze droog. Bestrooi de pepers met het zout en laat ca. 30 minuten uitlekken in een vergiet.
Spoel het overtollige zout van de pepers en dep ze voorzichtig droog. Doe de pepers in een schone weckpot.
Breng de azijn met de suiker en de laurierblaadjes aan de kook. Schenk het hete azijnmengsel over de pepers. Sluit de pot af en laat afkoelen. Laat minimaal 24 uur staan.
Open de oesters met een oestermes en verwijder de bovenste platte schelp. Snijd de oesters los van de onderste schelp en leg de oesters op een schaal. Snijd enkele van de zoetzure pepertjes in stukjes en verdeel ze over de oesters.