Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Oesters & zoetzure chili’s

Oesters & zoetzure chili’s

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd een dag van tevoren de pepers in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de pepers en dep ze droog. Bestrooi de pepers met het zout en laat ca. 30 minuten uitlekken in een vergiet.

  2. Spoel het overtollige zout van de pepers en dep ze voorzichtig droog. Doe de pepers in een schone weckpot.

  3. Breng de azijn met de suiker en de laurierblaadjes aan de kook. Schenk het hete azijnmengsel over de pepers. Sluit de pot af en laat afkoelen. Laat minimaal 24 uur staan.

  4. Open de oesters met een oestermes en verwijder de bovenste platte schelp. Snijd de oesters los van de onderste schelp en leg de oesters op een schaal. Snijd enkele van de zoetzure pepertjes in stukjes en verdeel ze over de oesters.

Per portie: 138 kcal | 29 g koolhydraten | 3 g eiwit | 1 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)