Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Oeufs en cocotte met snijbiet en gerookte schelvis

Oeufs en cocotte met snijbiet en gerookte schelvis

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Doe de vis in een stoompan of stoommandje en stoom hem ca. 10 minuten, tot hij gaar is en je hem makkelijk in stukjes kunt trekken. Verhit de boter in een koekenpan tot hij schuimt en bak de snijbiet er 5-6 minuten in, of tot hij is geslonken. Breng op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.

  2. Verdeel de vis in stukjes en verdeel over 2 eenpersoons ovenschaaltjes. Voeg de snijbiet toe en breek boven elk schaaltje een ei. Bestrooi met de lente-ui, schenk de room erbij en bestrooi met zout, peper en de parmezaan. Bak 15-20 minuten in de oven, tot de eiwitten zijn gestold maar de eidooiers nog zacht zijn. Serveer met het geroosterde brood om te dippen.

Per portie: 613 kcal | 4 g koolhydraten | 32 g eiwit | 52 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Mowie Kay Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)