Bereiding

  1. Smelt 2 el boter en roer er de bloem doorheen. Bak de bloem ca. 1 minuut op middelhoog vuur. Neem van het vuur en voeg al roerend geleidelijk de melk toe. Roer de saus goed glad en breng hem al roerend op laag vuur aan de kook. Rasp de gruyère. Meng 100 g gruyère door de saus en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  2. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Breng 1 l water met de azijn aan de kook. Breek de eieren in 4 aparte kommetjes. Zet het vuur laag en laat de eieren voorzichtig langs de rand van de pan in het water glijden. Pocheer de eieren ca. 3 minuten op laag vuur. Schep de eieren voorzichtig uit het water en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  3. Smelt 1 el boter in een pan en bak er de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin in. Leg de sneetjes brood in ovenschaaltjes. De randen mogen uitsteken. Smelt nog 1 el boter in de pan en stoof er de spinazie op laag vuur in tot hij geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en verdeel hem over het brood. Leg de eieren voorzichtig op de spinazie en schep er de gruyèresaus overheen. Bestrooi met de overige gruyère en gratineer het geheel goudbruin onder een hete grill.