Bereiding
- Pel de uien, laat het ‘staartstuk’ zitten en kook ze 3 minuten in water met zout.
- Snijd het kapje van de ui en schep of snijd voorzichtig de binnenkant eruit; dat gaat met een pommes-parisiennes-boortje vaak heel aardig. Laat de buitenste 3 rokken zitten. Snijd vervolgens een dun plakje van de onderkant zodat de uien blijven staan.
- Snijd de uitgeschepte ui fijn en meng er iets meer dan de helft* van door de bechamel. Houd 1 takje tijm en een derde van de kaas achter en meng de rest met de knoflook, tijm, komijn, sud ’n sol en het ei door de saus, maak op smaak met peper & zout. Vul de uien ermee, strooi er broodkruim en de apart gehouden kaas over en zet op een ovenplaat met bakpapier, de kapjes ernaast. Zet 15 à 25 minuten in een oven van 180 ºC tot de buitenkant van de ui licht knapperig is (prik een vork in de onderkant van de kapjes om ongezien de gaarheid te testen). Giet, als de ui dreigt uit te drogen, wat olie over de bolling zodat de hij niet verbrandt tijdens het kleuren. Strooi er op het laatst nog wat tijm over.
