Bereiding

  1. Meng voor de okonomiyaki-saus alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met honing of siroop en peper. Doe de taugé in een vergiet en giet er kokend water overheen. Laat goed uitlekken en afkoelen.
  2. Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak er de Pulled Oats in ca. 3 minuten krokant in. Doe intussen de bloem in een kom en klop er 120 ml water, de eieren, de sojasaus en een snuf zout doorheen tot een glad beslag. Roer de spitskool, de wortel en de Pulled Oats door het beslag. Verhit 1 el olie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur, schenk de helft van het beslag in de pan en dek de pan af met een deksel. Bak de pannenkoek ca. 3 minuten tot de onderkant goudbruin begint te worden. Draai de okonomiyaki om en bak 2-3 minuten verder tot ook de andere kant mooi begint te kleuren. Verhit weer 1 el olie in de pan en bak op dezelfde wijze van het overige beslag een tweede pannenkoek.
  3. Leg de okonomiyaki op een bord en garneer met de lente-ui, de taugé en de sesamzaadjes. Druppel er in dunne streepjes de mayonaise en de okonomiyaki-saus over.

Receptuur & foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren