Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Okonomiyaki van Eveline Wu

Okonomiyaki van Eveline Wu

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Eveline: "Dit is mijn favoriete hartige pannenkoek! Okonomiyaki kun je in heel Japan eten, maar vooral in de steden Hiroshima en Osaka vind je het overal op de menukaart. Het betekent zoiets als ‘gebakken-naar-jouwsmaak’. Voeg er dus vooral ingrediënten aan toe die jij zelf lekker vindt."

Bereiding

  1. Snijd de kool, shiitakes, rode ui en bosuitjes in zo dun mogelijke reepjes. Meng de bloem, eieren, het zout, groentebouillonpoeder en 125 milliliter water tot een glad beslag. Roer de kool, shiitakes, rode ui en de helft van de bosui erdoor.

  2. Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan. Schenk de helft van het beslag in de pan en bak 4 minuten met de deksel op de pan. Draai de okonomiyaki met behulp van een bord om en bak nog 4 minuten. Verhit de rest van de zonnebloemolie en bak zo nog een okonomiyaki. Houd de eerste pannenkoek eventueel warm onder aluminiumfolie.

  3. Snijd of knip intussen de nori in zo dun mogelijke reepjes. Zigzag de mayonaise en teriyakisaus over de okonomiyaki. Garneer met de nori, gebakken uitjes, sesamzaad en de rest van de bosui.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Simply Asian

€ 25,99
Simply Asian