Okonomiyaki van Eveline Wu
Eenvoudig2 personen30 minuten bereiden
Eveline: "Dit is mijn favoriete hartige pannenkoek! Okonomiyaki kun je in heel Japan eten, maar vooral in de steden Hiroshima en Osaka vind je het overal op de menukaart. Het betekent zoiets als ‘gebakken-naar-jouwsmaak’. Voeg er dus vooral ingrediënten aan toe die jij zelf lekker vindt."
Ingrediënten
- 200 g witte kool of spitskool
- 50 g shiitakes
- ½ rode ui
- 4 bosuitjes
- 150 g bloem
- 4 eieren
- ½ tl zout
- 1 tl groentebouillonpoeder
- 6 el zonnebloemolie
- 1 norivel
- 4 el mayonaise
- 4 el teriyakisaus
- 2 el gebakken uitjes
- 1 el sesamzaad
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Snijd de kool, shiitakes, rode ui en bosuitjes in zo dun mogelijke reepjes. Meng de bloem, eieren, het zout, groentebouillonpoeder en 125 milliliter water tot een glad beslag. Roer de kool, shiitakes, rode ui en de helft van de bosui erdoor.
- Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan. Schenk de helft van het beslag in de pan en bak 4 minuten met de deksel op de pan. Draai de okonomiyaki met behulp van een bord om en bak nog 4 minuten. Verhit de rest van de zonnebloemolie en bak zo nog een okonomiyaki. Houd de eerste pannenkoek eventueel warm onder aluminiumfolie.
- Snijd of knip intussen de nori in zo dun mogelijke reepjes. Zigzag de mayonaise en teriyakisaus over de okonomiyaki. Garneer met de nori, gebakken uitjes, sesamzaad en de rest van de bosui.

Uit het boek:
Simply Asian