Olijfaardappels met geitenkaas in spek
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 10 minuten gaar in water met wat zout. Giet de aardappels af en stoom ze even droog. Meng de warme aardappels met de azijn en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de olijven in ringetjes en meng ze door de aardappels.
Maak de sperziebonen schoon, snijd ze in dunne ringen en blancheer de sperziebonen kort in kokend water met wat zout. Koel de boontjes af onder koud stromend water. Snijd de geitenkaas in 12 plakjes. Wikkel elk plakje geitenkaas in een plakje spek. Verhit de olie in een koekenpan en bak de geitenkaasjes ca. 2 minuten aan beide kanten. Serveer de geitenkaasjes met de aardappels en de sperziebonen.