Bereiding

1. Verwarm de melk in een pannetje met de sinaasappelschil en laat ca. 10 minuten trekken. Laat de melk niet koken. Klop de eidooiers luchtig en wit met de suiker en een snuf zout. Giet al kloppend de warme melk bij het dooiermengsel. Roer het geheel goed glad en giet het terug in de pan. Verwarm op laag vuur constant roerend tot 78°C.

2. Neem de crème van het vuur als de 78°C is bereikt en giet hem direct door een zeef. Laat de crème helemaal afkoelen, het liefst een nacht in de koelkast.

3. Mix met een staafmixer 100 ml olij folie door de crème. Giet het mengsel in een ijsmachine en draai er een smeuïg ijs van. Voeg op het laatst een scheutje Campari toe. Schep het ijs in een diepvriesbak en laat in de vriezer minstens 4 uur opstijven. Serveer het ijs met partjes sinaasappel, wat pistachenootjes en nog enkele druppels olijfolie.

Per portie (4): ca. 490 kcal
8 g eiwit | 35 g vet | 36 g koolhydraten

Proef de olijfolie van Monini

Met de drie extra vierge olijfolievarianten van Monini kun je allerlei kanten op. Monini BIOS gebruik je als olijfolie voor al je salades. Fris, licht pittig en 100% biologisch. De krachtige en fruitige Monini GranFruttato is perfect bij stevige gerechten zoals gegrild vlees of bij voorbeeld na het bakken gesprenkeld over pizza met parmaham. Monini Classico is een heel veelzijdige olijfolie; door zijn uitgebalanceerde smaak geschikt voor zowel warm als koud gebruik en dus ook heerlijk in desserts. Ben je klaar voor je eigen olijfolieproeverij?

Foto’s en receptuur: Willem van Santen