Olijfolie-sinaasappelijs met Campari en klassieke olijfolie
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 16 uur wachttijdca. 16 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
1. Verwarm de melk in een pannetje met de sinaasappelschil en laat ca. 10 minuten trekken. Laat de melk niet koken. Klop de eidooiers luchtig en wit met de suiker en een snuf zout. Giet al kloppend de warme melk bij het dooiermengsel. Roer het geheel goed glad en giet het terug in de pan. Verwarm op laag vuur constant roerend tot 78°C.
2. Neem de crème van het vuur als de 78°C is bereikt en giet hem direct door een zeef. Laat de crème helemaal afkoelen, het liefst een nacht in de koelkast.
3. Mix met een staafmixer 100 ml olij folie door de crème. Giet het mengsel in een ijsmachine en draai er een smeuïg ijs van. Voeg op het laatst een scheutje Campari toe. Schep het ijs in een diepvriesbak en laat in de vriezer minstens 4 uur opstijven. Serveer het ijs met partjes sinaasappel, wat pistachenootjes en nog enkele druppels olijfolie.