Bereiding

Kies voor deze salade de lekkerste olijven die je kunt vinden. Taggiasche-olijven uit Italië of de Griekse kalamata doen het allebei goed in de salade.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Pel en snipper de knoflook. Was de rozemarijn, schud hem droog en ris de naaldjes van de takjes. Hak de naaldjes fijn. Meng de knoflook en de rozemarijn met 2 el olijfolie. Snijd de focaccia in puntjes. Bestrijk de focaccia met de knoflookolie.
  2. Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 minuten in de oven. Was de bleekselderij en snijd hem schuin in reepjes. Was de rucola en laat hem goed uitlekken.
  3. Pel en snipper de sjalot. Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes. Meng de sjalot met de tijm en de mosterd. Roer de azijn erdoorheen. Klop er 2 el olijfolie doorheen en breng op smaak met zout en peper.
  4. Ontpit eventueel de olijven. Verdeel de olijven, de bleekselderij en de rucola over een grote schaal. Bedruppel met de dressing. Serveer met de krokante focaccia.

Per portie: ca. 316 kcal
7 g eiwit | 20 g vet | 25 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp