Bereiding

Voor de liefhebber: lekker met hete chilisaus.

  1. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten.Was de paprika, snijd de helft van het vruchtvlees in reepjes en houd apart. Snijd de andere helft in stukken. Pel de knoflook en de sjalot en snijd ze in stukken. Was de dragon en schud hem droog. Pluk van 2 takjes dragon de blaadjes. Maal in een keukenmachine de stukken paprika, de knoflook, de sjalot en de dragonblaadjes met de olijfolie fijn. Breng de salsa op smaak met zout, peper en het limoensap.
  2. Kluts de eieren met de melk in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en smelt er de boter in. Schenk het eiermengsel voorzichtig in de pan en draai het vuur laag. Draai het ei voorzichtig rond in de pan en houd de pan in beweging. Verdeel de plakjes kip over de omelet. Rol de omelet als hij nog maar net gestold is op en laat hem op een bord glijden.
  3. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado in parten. Verdeel de paprikareepjes, de avocado en de overige dragonblaadjes over de omelet. Bedruppel met de salsa. Bestrooi eventueel met groenepeperringetjes en de hete chilisaus.

© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp