Omeletrol met spinazie-sesamsalade
Gemiddeld
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Blancheer de spinazie kort in kokend water. Spoel de spinazie in ijswater en laat goed uitlekken in een vergiet. Druk er voorzichtig zoveel mogelijk vocht uit maar zorg wel dat de bladeren heel blijven. Roer 2 el sojasaus, de sesamolie en de gembersiroop door elkaar tot een dressing. Meng de sjalotjes en het sesamzaad door de dressing.
2. Kluts de eieren en roer er 2 tl sojasaus, de suiker en de mirin doorheen. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en laat een dun laagje ei in de pan uitlopen. Rol zodra het ei bijna helemaal gestold is de omelet op en laat hem aan de zijkant in de pan liggen. Giet opnieuw een dun laagje ei in de pan en laat stollen. Rol met het eerste rolletje de tweede omelet zo strak mogelijk op. Herhaal dit tot het ei op is en je een rol van ca. 4 cm doorsnede hebt.
3. Laat de rol afkoelen. Je kunt hem met behulp van een sushimatje nog wat strakker rollen en een mooie vorm geven. Meng de geblancheerde spinazie met de dressing en verdeel hem over 2 borden. Snijd de omeletrol met een scherp mes in plakken van ca. 2 cm dik en leg ze naast de salade. Maak het geheel af met de ingemaakte gember en wat plakjes radijs. Geef er nog wat sojasaus bij om de omeletrol in te dippen.