Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Verdeel de boerenkool over een bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Hussel goed door en bak 10-12 minuten in de oven tot de boerenkool knapperig is. Doe de boerenkool in een kom, bestrooi met het gerooktepaprikapoeder en zet opzij.
  2. Zet de oven op de grillstand. Verdeel de bacon over de bakplaat en bak de bacon 2-3 minuten aan beide zijden in de oven tot hij goudbruin en knapperig  is.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en breek er de eieren boven. Laat de dooiers heel. Breng de eieren op smaak met zout en peper en bak 4-5 minuten.
  4. Snijd ondertussen de broodjes halfdoor en bak ca. 1 minuut onder de hete grill van de oven. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de onderste helften van de broodjes. Zet de broodjes terug onder de grill en bak ca. 1 minuut tot de mozzarella is gesmolten. Leg de broodjes op de borden.
  5. Meng de sriracha met de mayonaise. Besmeer de bovenste helften van de broodjes met de saus. Verdeel de overige saus over de mozzarella. Beleg de broodjes daarna met de bacon, de eieren en de boerenkool. Dek af met de broodtopjes.

Per portie: ca. 1000 kcal
33 g eiwit | 80 g vet | 37 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: John Gregory-Smith Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Emily Kydd