Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Ontbijtkoekrepen gevuld met aardbeienjam, (c) Living the Green Life (1)

Ontbijtkoekrepen gevuld met aardbeienjam

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • 40 minuten wachttijd40 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
2

Voor de ontbijtkoeklaag:

Voor de aardbeienjam

Benodigdheden

  • bakpapier
  • steelpan
  • bakblikken
Vul je zelfgemaakte ontbijtkoekrepen met aardbeienjam en start je dag goed.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed het bakblik met bakpapier.

  2. Meng de ingrediënten voor de ontbijtkoeklaag. Kneed tot een kruimelig deeg en laat 15 minuten in de koelkast opstijven.

  3. Snijd de aardbeien voor de jam in kleine stukjes.

  4. Zet de steelpan op laag vuur en voeg hier alle ingrediënten voor de aardbeienjam aan toe, behalve de maïzena. Laat ongeveer 5 minuten koken en roer regelmatig door.

  5. Voeg de maïzena toe aan de aardbeien in het steelpannetje. Laat nog 3 tot 5 minuten zachtjes koken en haal dan van het vuur.

  6. 6. Verdeel de helft van het kruimelige deeg voor de ontbijtkoek over de bodem van het bakblik en druk stevig aan. Schep de aardbeienjam eroverheen. Bedek de jamlaag met de andere helft van het kruimelige deeg en druk voorzichtig aan.

  7. 7. Bak 40 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen en snijd in 10 repen. Bewaar de repen maximaal 3 dagen in een luchtdichte trommel.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)

Easy Vegan All-day Breakfast

€ 22,50
Cover voor Easy Vegan All-day Breakfast