Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Oosterse-bouillon-met-pompoen-en-eend

Oosterse bouillon met pompoen en eend

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes. Schil de gember en snijd hem in dunne reepjes. Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en snijd de stengel in dunne ringen. Maak de rode peper schoon en snijd hem in ringen.

  2. Breng 1 l water met de knoflook, de gember, het citroengras, de rode peper, de steranijs en het bouillonblokje aan de kook en laat ca. 25 minuten op laag vuur trekken.

  3. Snijd de huidkant van de eendenborstfilet kruislings in. Bestrooi de filet met zout en peper. Verhit een pan en bak er de filet ca. 5 minuten op de huidkant in. Draai de filet om en bak nog ca. 1 minuut. Laat het vlees afkoelen.

  4. Schil de pompoen, halveer hem en verwijder de kern met de pitten. Schaaf het vruchtvlees op de mandoline in dunne reepjes. Breng de bouillon op smaak met de oestersaus en de rijstazijn. Voeg de pompoenreepjes toe aan de bouillon en kook ze er in 3-4 minuten gaar in.

  5. Schenk heet water over de rijstnoedels in een kom en week ze ca. 5 minuten. Snijd de eendenborst in zeer dunne plakjes. Pluk de basilicumen korianderblaadjes van de takjes en hak ze grof.

  6. Giet de rijstnoedels af en verdeel ze over kommen. Schep er wat van de bouillon met de pompoen op. Verdeel de plakjes eend over de hete bouillon en bestrooi met het basilicum en de koriander. Druppel de sesamolie eroverheen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)