Orecchiette met pistachepesto
Uitdagend
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kneed 300 g bloem met de eieren, 2 el olijfolie en een snufje zout tot een soepel deeg. Kneed minimaal 10 minuten stevig door. Laat het deeg afgedekt ca. 30 minuten rusten.
Pel en snipper de knoflook. Was de munt, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Was de oregano, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Rooster de pistachenoten licht in een droge pan. Rasp 50 g pecorino. Maal in de vijzel de pistachenoten met de knoflook, de munt, de oregano en een snufje zout tot een gladde pasta. Voeg 50 g pecorino toe en maal goed fijn. Voeg geleidelijk 200 ml olijfolie toe en meng tot een smeuïge pesto.
Rol het pastadeeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot dunne rolletjes van ca. 2 cm dik. Snijd stukjes van ca. ½ cm van de rolletjes. Druk de pasta met de punt van een mes uit tot kleine schelpjes (maak een schrapende beweging) en vouw ze over de top van je duim om.
Breng in een ruime pan ca. 3 l water met wat zout aan de kook en kook de pasta in 3-4 minuten beetgaar. Giet de pasta af en meng hem met de pistachepesto. Serveer de orecchiette met pistachepesto in diepe borden en rasp er wat pecorino overheen.