
Orzotto met mais en pancetta
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Deze orzotto is heerlijk romig en krijgt een zoute touch van de pancetta. Orzotto lijkt op risotto, maar wordt gemaakt met orzo in plaats van rijst. De miso geeft het gerecht een verrassende en smaakvolle kick.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit een grote, droge koekenpan op middelhoog vuur. Bestrijk de maiskolven met 2⁄3 van de olie en blaker ze in 12-15 minuten rondom in de pan; draai af en toe om.
Leg de maiskolven op een bord en laat afkoelen. Doe de rest van de olie en de boter in de pan. Laat smelten en bak de pancetta in 5-7 minuten krokant en goudkleurig erin.
Schep met een schuimspaan in een kom. Bak de ui 10-12 minuten in het hete bakvet, tot hij zacht en een beetje gekarameliseerd is.
Roer de knoflook erdoorheen en bak nog ca. 1 minuut. Voeg de orzo toe en roer goed door, zodat hij bedekt is in het boter-uimengsel. Bak een paar minuten, tot de orzo lichtbruin is.
Doe de parmezaankorst, de witte wijn, de miso en het kokende water erbij. Zet het vuur hoog en kook de orzo in 12-15 minuten gaar, tot het water voor het grootste deel verdampt is (voeg zo nodig wat extra water toe zodat de orzo niet droogkookt).
Zet intussen met een keukentang de maiskolven rechtop op een snijplank en snijd met een scherp mes voorzichtig de korrels eraf. Neem de pan met orzo van het vuur en roer de mais erdoorheen.
Roer ook de gebakken pancetta, de bieslook en het grootste deel van de geraspte parmezaan erdoorheen. Breng op smaak met zout, peper, de citroenschil en het -sap. Bestrooi met de rest van de parmezaan en de bieslook en serveer.









