Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Ossenhaas in bladerdeeg

Ossenhaas in bladerdeeg

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Een Wellington is altijd goed, toch? Je kunt deze natuurlijk serveren tijdens een diner, maar ook in kleinere stukken snijden en als hapje serveren.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Een Wellington is altijd goed, toch? Je kunt deze natuurlijk serveren tijdens een diner, maar ook in kleinere stukken snijden en als hapje serveren.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 240°C / hete-lucht: 225°C). Was de aardappels grondig met warm water. Kook de aardappels ca. 15 minuten in water met wat zout, ze moeten net gaar zijn. Giet af en laat droogstomen.

  2. Bestrijk de ossenhaas rondom met de mosterd. Kluts in een kom de eidooier met de melk. Rol het bladerdeeg uit op het werkvlak, neem het bakpapier eraf en leg de ossenhaas in het midden. Wikkel het deeg eromheen. Bestrijk de randen met het eimengsel en plak ze dicht. Bestrijk het deeg rondom met het eimengsel.

  3. Leg het bladerdeegpakket op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de aardappels eromheen en bak ca. 5 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bak in ca. 30 minuten rosé. Snijd in plakken en serveer. Lekker met een groene salade.

Per portie: 633 kcal | 39 g koolhydraten | 46 g eiwit | 32 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!