Bereiding

1. Wikkel de ossenhaas heel strak in vershoudfolie tot een rol en leg ca. 30 minuten in de vriezer. Hierdoor kun je het vlees straks makkelijker snijden.

2. Snijd het vlees met een vlijmscherp vleesmes in flinterdunne plakjes, maar wel iets dikker dan je gewend bent bij kant-en-klare carpaccio uit de winkel. Leg de plakjes vlees tussen 2 stukken vershoudfolie en sla met een pan of vleeshamer tot de gewenste dikte. Leg de plakjes op een bord met steeds een stukje vershoudfolie ertussen en zet ca. 30 minuten in de koelkast om te ontdooien.

3. Verdeel de carpaccio over een grote schaal, besprenkel met de mayonaise en verdeel er de noten, de sla en de geitenkaas over. Bestrooi tot slot met zout en peper en besprenkel met wat olijfolie.

Per portie: ca. 277 kcal
15 g eiwit | 23 g vet | 1 g koolhydraten

Samen borrelen?

Wil jij deze rilette, tartaar en carpaccio ook graag klaarmaken voor een uitgebreide borrelmiddag? Bestel een box met de ingrediënten bij Lindenhoff in Baambrugge en doe hem tegelijkertijd cadeau aan je vrienden en familie. Weten dat je van dezelfde gerechten eet en ‘dezelfde’ persoonlijk gesneden carpaccio straks op je borrelplank hebt liggen, geeft toch een gevoel van saamhorigheid. Bestel eenvoudig online bij Lindenhoff.nl/borrel en ze bezorgen de ingrediënten bij jou aan de deur. Wil je het resultaat net zo mooi serveren? Wij gebruikten de borrelplanken van Bowls and Dishes, kijk op bowls-dishes.com voor deze mooie robuuste planken en het stijlvolle Espuma servies.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen