Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
ossenhaascarpaccio

Ossenhaascarpaccio met citroenmayonaise en geitenkaas

In samenwerking met Lindenhoff & Bowls and Dishes
  • Gemiddeld

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Wikkel de ossenhaas heel strak in vershoudfolie tot een rol en leg ca. 30 minuten in de vriezer. Hierdoor kun je het vlees straks makkelijker snijden.

  2. 2. Snijd het vlees met een vlijmscherp vleesmes in flinterdunne plakjes, maar wel iets dikker dan je gewend bent bij kant-en-klare carpaccio uit de winkel. Leg de plakjes vlees tussen 2 stukken vershoudfolie en sla met een pan of vleeshamer tot de gewenste dikte. Leg de plakjes op een bord met steeds een stukje vershoudfolie ertussen en zet ca. 30 minuten in de koelkast om te ontdooien.

  3. 3. Verdeel de carpaccio over een grote schaal, besprenkel met de mayonaise en verdeel er de noten, de sla en de geitenkaas over. Bestrooi tot slot met zout en peper en besprenkel met wat olijfolie.

Per portie: 277 kcal | 1 g koolhydraten | 15 g eiwit | 23 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)