Ossenhaascarpaccio met citroenmayonaise en geitenkaas
Gemiddeld
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Wikkel de ossenhaas heel strak in vershoudfolie tot een rol en leg ca. 30 minuten in de vriezer. Hierdoor kun je het vlees straks makkelijker snijden.
Snijd het vlees met een vlijmscherp vleesmes in flinterdunne plakjes, maar wel iets dikker dan je gewend bent bij kant-en-klare carpaccio uit de winkel. Leg de plakjes vlees tussen 2 stukken vershoudfolie en sla met een pan of vleeshamer tot de gewenste dikte. Leg de plakjes op een bord met steeds een stukje vershoudfolie ertussen en zet ca. 30 minuten in de koelkast om te ontdooien.
Verdeel de carpaccio over een grote schaal, besprenkel met de mayonaise en verdeel er de noten, de sla en de geitenkaas over. Bestrooi tot slot met zout en peper en besprenkel met wat olijfolie.